חקלאות, אוכל וקולינריה

שישי: פסטיבל הזית ננעל בשני מוקדים בגליל ובגולן
סיורים מודרכים בבתי בד, טעימות ועוד מחכים לכם בעין קיניא...
זורעים ברינה
35 אלף דונם של חיטה נזרעים בימים אלה בעמק החולה....
אהבה איטלקית במסעדה, שמגיעה גם לביתכם
איתי וניב תמיר, שהביאו את הקסם הקולינרי של מסעדת “לה...
בשורת חדשנות טעימה מהגליל
כנס האגרי-פודטק הישראלי, שנפתח בת”א, מביא עמו בשורות ממכון מיגל
פרי הרבעה נמכרו במכירה פומבית בגולן
האירוע אורגן ע”י חוות הבוקרים בגולן. בכמה נמכר עגל ההרבעה...

אבטיחים חסכונים במים, כבר טעמתם?

פחות זה יותר: חברת “אוריג’ין זרעים” תציג בתערוכת אגרומשוב 2022, שתתקיים ב-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים, זני אבטיחים ייחודית שיוכלו לחסוך לחקלאי הישראלי מעל 30% מכמות ועלות המים והדשן הרגילים במהלך העונה. החקלאי יקבל פירות בשלים ואכילים, עם מתיקות גבוהה וצבע אדום עז

מים ודשן הם משאב הכרחי לכל מגדל אבטיח, אבל מצד שני גם בעלי עלות גבוהה, כזו שלא פעם מונעת מהחקלאי להתפתח. חברת “אוריג’ין זרעים” מצאה את הפתרון שיוכל לחסוך לחלקאי הישראלי עשרות אלפי שקלים בשנה – ותציג את הזנים החדשים שלה בתערוכת “אגרומשוב 2022”, שתתקיים בין ה-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים.

“אוריג’ין זרעים” השיקה לאחרונה סדרת זני אבטיחים ייחודית – “אסנס” ו”מקסימה”, פרי מחקר וטיפוח של למעלה מעשור. עבודת מחקר פורצת דרך זו, הובילה לפיתוח זנים בהם נמצא, שיעילות ניצול המים שלהם גבוהה ב 30% מהזנים המקובלים. כלומר, ניתן לחסוך מעל 30% מי השקיה במהלך העונה ועדיין לשמור על רמת יבול ואיכות הדומות לאלה המתקבלות תחת תנאי משטר השקיה מלא.

המשמעות היא, שחקלאי המגדל זנים אלה, יכול לחסוך למעלה מ 30% מכמות ועלות המים והדשן הרגילים בעונה ולקבל פירות בשלים ואכילים, עם מתיקות גבוהה וצבע אדום עז. כמו כן, מיפוי וכיוון מכלול הבסיסים הפיזיולוגיים והגנטיים של מנגנון העמידות לעקת יובש באבטיח נמצא כעת באוריג’ין בתהליכים מתקדמים.

סך כל שטחי גידול האבטיח בישראל הם כ 25,000 דונמים, כאשר כמות המים הנדרשת להשקותם היא למעלה מ 10 מיליון קוב (החישוב הוא לפי 400 קוב לדונם לעונת גידול). לשם קבלת סדרי גודל, השקיית כל שטחי האבטיח בישראל שוות ערך לכמות המים הזורמת לכנרת מדי שבוע. לחילופין, כל צמח אבטיח צורך בממוצע בעונה כ-900 ליטר מים (בהנחה של 500 צמחים לדונם).

מעבר לכמויות המים הגדולות, מתווספת גם העלות הכספית העומדת בישראל על כ 2.5 שקל לקוב בממוצע. עלות השקיית כל שטחי האבטיחים בישראל בעונה היא כ-28 מיליון שקל כך שעם הזן החדש תוכל לרדת לכ- 19.8 מיליון ₪ בלבד. עלות המים כמובן שיכולה לעלות בהתאם לכמות הצריכה הביתית והתעשייתית.

דיות (טרנספירציה) היא אחת מהמנגנונים המעורבים בעמידות צמחים ליובש. יכולת הצמח לווסת את כמות המים אותה מאבד דרך העלים, ביחד עם נפח בית שורשים גדול, יכולים להצביע על עמידות הזן בתנאי עקת יובש. תכנית המחקר של אוריג’ין מתמקדת ומתכנסת לשני היבטים אלה.

תערוכת החקלאות המובילה והגדולה בישראל אגרומשוב 2022 תתקיים בבנייני האומה בירושלים ב-5-6.9.2022. במסגרת התערוכה הבינלאומית המציינת השנה 31 שנות פעילות ומתקיימת בחללים ממוזגים, יוצגו מגוון טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות לעולם החקלאות ולחקלאי, גידולים חדשים, ופיתוחים פורצי דרך ואף יתקיימו כנסים מקצועיים עם מאות מציגים ואלפי חקלאים ויזמים בתחום החקלאות.

המשך קריאה »

מסעדות

מסעדת בשרים בסגנון דיינר אמריקאי – המבורגרים, שניצל וחזה עוף לצד מבחר רטבים בייצור עצמי וכמובן אפשרות למנות צמחוניות. הקונספט מהווה אלטרנטיבה לתושבי הגליל לאוכל מהיר, טעים, איכותי ונוח מבחינת מחיר.
טעים להכיר, מסעדת אסתריקה בקריית שמונה. המסעדה שלנו ממוקמת באיזור תעשייה דרומי קריית שמונה (מול קאר סנטר) במקום אווירה חמימה ונעימה עם מקומות ישיבה בתוך המסעדה ובמרפסת שמש ססגונית ומלבלבת. אז מה מחכה לכם בתפריט של אסתריקה? כריכי בוקר ★ קפה ★ כריכי בוטיק בשריים ★ מנות צמחוניות ★ מנות טבעוניות ★ פסטות ★ שקשוקה ומגוון מנות עשירות עם רטבים הנעשים בעבודת יד. הכריכים שלנו מוגשים עם לחמים מיוחדים הנעשים בעבודת יד תוצרת מאפיית הבית שלנו "נחלים אופים". תבואו, יהיה טעים.
עיוני היא קונספט ייחודי בגליל העליון המשלב מסעדה מפנקת ומוסיקה אתנית יחד עם מעדניית בוטיק. הקונספט נהגה על-ידי בני הזוג נעמה וניר הראל, ששמו להם למטרה להראות שגם בצפון הרחוק יש איפה לאכול, לבלות ולאהוב. בעיוני תוכלו ליהנות מהפיצות המשובחות שלנו, העשויות כולן מקמח איטלקי מובחר ומגבינת מוצרלה איכותית לצד אופציות לשוחרי בריאות וטבעונים כמו פיצות מקמח כוסמין מלא ופיצות טבעוניות. בתפריט תמצאו גם כריכים ייחודים, פלטות גבינות ונקניקי בוטיק, בירות מיוחדות ויינות מצוינים.