אוכל וקולינריה

מסעדת “לה לונה” – התופעה הקולינרית של 2021.
האיטלקיה החמה שהפציעה בקיבוץ הגושרים בכתבת בכורה. הבעלים, איתי תמיר,...
דבש – כל המספרים החשובים
מהי תפוקת הייצור המקומי? כמה דבש צורכים הישראלים? על זאת...
רגע לפני שאתם טובלים תפוח בדבש…
כמה תפוחים יצרכו הישראלים? מהו יבול התפוחים שהופק? מהן השיטות...
עליה ביבול השקדים
בארגון מגדלי הפירות שבעי רצון מהעליה המרשימה ביבול השקדים. ההסברים...
הכל דבש בבית הנשיא
נשיא המדינה ורעייתו אירחו נציגות נכבדת של דבוראים ואנשי מועצת...

המהפכה הדיגטלית של צ’יז פיצה

צ’יז פיצה – האיטלקיה הלוהטת ממתחם גן הצפון, חוגגת בימים האלה שנה לפתיחת הסניף השני. פיראס עווידאת, הבעלים, האיש שעבד בפיצריות בתל אביב והקים פיצריה מצליחה במג’דל שמס, משתף אותנו בסודות היישר מהמטבח ומהחידושים שצ’יז פיצה מביאה לצפון.

המשך קריאה »

מיץ טעים עם פחות סוכר

חברת בלו טרי (Blue Tree) היא אחת החברות המבטיחות בחממת Fresh Start בקרית שמונה, והיא מפתחת משקאות טבעיים מופחתי סוכר. מנכ”ל החברה, יובל קליין, העתיק לאחרונה את מקום מגוריו מיפו לשכונת הוורדים בקרית שמונה

המשך קריאה »

ליהנות מכל העולמות וכל הטעמים

יום העצמאות בפתח וגם חג השבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק. חנות “בר בשר” בצומת הגומא מחכה לכם עם היצע מגוון של נתחי בשר מופלאים, מבחר של גבינות מיובאות מאירופה, דגים, רטבים ועוד פינוקים קולינריים, שיעשו לכם את החג לשמח במיוחד.

המשך קריאה »

בר בשר – הרבה יותר מבר והרבה מעבר לבשר

בר בשר הוא אטליז ומעדנייה בו ניתן לרכוש בשר ישראלי טרי, גבינות בוטיק מיובאות, רטבים מיוחדים, פסטות איכותיות, כלי מטבח מקצועיים, יינות ועוד. המקום פועל כבר מעל 10 שנים (שנתיים וחצי מתוכם במיקום הנוכחי, בצומת הגומא) והוא שייך לשני שותפים, ארז ריבר ומיכאל וולף.

המשך קריאה »

הגר שאופה מתוך אהבה

“הגר קונדיטוריית בוטיק ביתית” הוא עסק שהגר שבבו לא תכננה להקים כלל וכלל. הוא נולד והתפתח מתוך אהבה גדולה לאפיה אחרי שבתחילת דרכו איים להשתלט על כל הבית של אמה. היום הגר מנהלת בגאווה את קונדיטוריית הבוטיק שלה שבה היא אופה לפי הזמנה.

המשך קריאה »

כטוב ליבם ב”יין בעיר”…

רציתם להביא בקבוק יין, מתנה לחג, ולא ידעתם במה לבחור? מה הקשר בין בירה וארומה פירותית? למה אי אפשר לבקש פשוט בירה? ומה זה עפיצות, לעזאזל? ביקור ויום טעימות ב”יין בעיר” במתחם “ביג” קריית שמונה, ייתן בידכם את כל התשובות… וגם ישמח לבב אנוש…

המשך קריאה »

מסעדות

מסעדת "מאמא חלסה" היא מסעדת בשרים וותיקה ומוכרת בגליל העליון שנותנת כבוד להיסטוריה המקומית, אפילו בשם המסעדה יש זיקה למורשת וכך גם בעיצוב המסעדה ובתמונות המעטרות את קירותיה, לא תוכלו שלא להבין שהגעתם לנקודה חשובה בקרית שמונה. ובכל זאת באנו לאכול, אז מה אוכלים? במסעדה יש תפריט עשיר של גריל בשרים, סלטים ביתיים כיד המלך וברוחב לב, דגים, מנות ילדים, קינוחים והכל באווירה נעימה ושירות אדיב.
חומוס בלו בס, הרבה הרבה יותר מרק החומוס הכי טעים בגליל ובגולן, מתאפיין גם בשירות לקוחות יוצא דופן, ע"י סרחיו, הבעלים של המסעדה. סרחיו, אדם חמים ונעים, לבבי ומארח בצורה בלתי רגילה עם שמחת חיים ואנרגיה חיובית אדירה! כשמדברים על מסעדות, תמיד אומרים שהאוכל בהחלט מביא אותך למקום אך היחס והשירות מחזיר אותך לשם שוב, אז זה המקום, חומוס בלו בס! בתיאבון 🙂
טעים להכיר, מסעדת אסתריקה בקריית שמונה. המסעדה שלנו ממוקמת באיזור תעשייה דרומי קריית שמונה (מול קאר סנטר) במקום אווירה חמימה ונעימה עם מקומות ישיבה בתוך המסעדה ובמרפסת שמש ססגונית ומלבלבת. אז מה מחכה לכם בתפריט של אסתריקה? כריכי בוקר ★ קפה ★ כריכי בוטיק בשריים ★ מנות צמחוניות ★ מנות טבעוניות ★ פסטות ★ שקשוקה ומגוון מנות עשירות עם רטבים הנעשים בעבודת יד. הכריכים שלנו מוגשים עם לחמים מיוחדים הנעשים בעבודת יד תוצרת מאפיית הבית שלנו "נחלים אופים". תבואו, יהיה טעים.