אוכל וקולינריה

לימונצ’לו לקיץ מרווה
השף גדי אולשנסקי במתכון ללימונצ’לו מרווה, שירענן לכם את הקיץ.
חגיגת לאדינו בצפת
פסטיבל הלאדינו ייערך השבוע בצפת. הפרטים המלאים בכתבה הבאה.
זמן התירס
עדי פרץ ורינה גרינברג מגישים לכם מתכוני תירס אטרקטיביים במיוחד....
נס הקפה בצפת
אחרי עשור ללא ייצור קפה בצפת, חנכה חברת שטראוס מתחם...
בר בשר – כשהגבינות מהפרובאנס והבשר מהגולן נפגשים
“בר בשר” בצומת הגומא היא פנינה קולינרית לאוהבי החיים הטובים....

ליהנות מכל העולמות וכל הטעמים

יום העצמאות בפתח וגם חג השבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק. חנות “בר בשר” בצומת הגומא מחכה לכם עם היצע מגוון של נתחי בשר מופלאים, מבחר של גבינות מיובאות מאירופה, דגים, רטבים ועוד פינוקים קולינריים, שיעשו לכם את החג לשמח במיוחד.

המשך קריאה »

בר בשר – הרבה יותר מבר והרבה מעבר לבשר

בר בשר הוא אטליז ומעדנייה בו ניתן לרכוש בשר ישראלי טרי, גבינות בוטיק מיובאות, רטבים מיוחדים, פסטות איכותיות, כלי מטבח מקצועיים, יינות ועוד. המקום פועל כבר מעל 10 שנים (שנתיים וחצי מתוכם במיקום הנוכחי, בצומת הגומא) והוא שייך לשני שותפים, ארז ריבר ומיכאל וולף.

המשך קריאה »

הגר שאופה מתוך אהבה

“הגר קונדיטוריית בוטיק ביתית” הוא עסק שהגר שבבו לא תכננה להקים כלל וכלל. הוא נולד והתפתח מתוך אהבה גדולה לאפיה אחרי שבתחילת דרכו איים להשתלט על כל הבית של אמה. היום הגר מנהלת בגאווה את קונדיטוריית הבוטיק שלה שבה היא אופה לפי הזמנה.

המשך קריאה »

כטוב ליבם ב”יין בעיר”…

רציתם להביא בקבוק יין, מתנה לחג, ולא ידעתם במה לבחור? מה הקשר בין בירה וארומה פירותית? למה אי אפשר לבקש פשוט בירה? ומה זה עפיצות, לעזאזל? ביקור ויום טעימות ב”יין בעיר” במתחם “ביג” קריית שמונה, ייתן בידכם את כל התשובות… וגם ישמח לבב אנוש…

המשך קריאה »

עוגת הגבינה של הגר שבבו זכתה בתוכנית “הכי טעים שיש”

הגר שבבו, בעלת קונדיטוריית בוטיק ביתית בראש פינה, השתתפה בתוכנית הטלויזיה בערוץ 2 של חיים כהן ויונתן רושפלד “הכי טעים שיש”, ששודרה ביום שישי האחרון (30.05). במסגרת התוכנית בחנו השפים מתכונים רבים של עוגות גבינה מכל רחבי הארץ והחליטו לטעום כמה מהן. המתכון של הגר נבחר והיא הוזמנה להגיע לתוכנית ולהגיש להם את עוגת הגבינה הלימונית שלה.

המשך קריאה »

מסעדות

מסעדת אומה היא מסעדה אשר החלה דרכה לפני למעלה מעשור כמסעדת המבורגר ובשרים בסגנון אמריקאי. כיום, המטבח התפתח והפך ליצירתי ועכשווי. מסעדת אומה משלבת בין תפריט בשרים עשיר לבין תפריט אסייתי משובח. המטבח האסייתי מציע תפריט סושי מגוון ומבחר של מנות אותנטיות מהמזרח וכן המטבח הבשרי מציע מגוון של סוגי בשר בדגש על המבורגר איכותי. הנחות ומבצעים מיוחדים לסטודנטים.
מסעדת שף המציעה שילוב עדין בין התפריט הים תיכוני לשכנו האירופאי. המסעדה נוסדה בשנת 2004 והיא נמצאת בגליל, על גדות הדן והחצבאני. התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים והוא משתנה בהתאם לעונת השנה. רוב המאכלים והתבשילים המוגשים במסעדה נעשים במקום ומוגשים הישר מהטאבון.
עיוני היא קונספט ייחודי בגליל העליון המשלב מסעדה מפנקת ומוסיקה אתנית יחד עם מעדניית בוטיק. הקונספט נהגה על-ידי בני הזוג נעמה וניר הראל, ששמו להם למטרה להראות שגם בצפון הרחוק יש איפה לאכול, לבלות ולאהוב. בעיוני תוכלו ליהנות מהפיצות המשובחות שלנו, העשויות כולן מקמח איטלקי מובחר ומגבינת מוצרלה איכותית לצד אופציות לשוחרי בריאות וטבעונים כמו פיצות מקמח כוסמין מלא ופיצות טבעוניות. בתפריט תמצאו גם כריכים ייחודים, פלטות גבינות ונקניקי בוטיק, בירות מיוחדות ויינות מצוינים.