אופטימיות זהירה בקרב ארגון מגדלי הפירות

עם זאת, מנכ”ל הארגון, ירון בלחסן, קורא לממשלה לתמרץ השארה והבאה של עובדים זרים

ענף החקלאות הוא אחד מהענפים המרכזיים שחש תנודות בשבועיים וחצי האחרונים. עם תחילת המלחמה מספר העובדים הזרים מענף החקלאות שעזבו את ישראל חצה את ה-3,800 עובדים. כזכור, מתחילת המלחמה עשרות עובדים זרים נהרגו במתקפת הטרור של חמאס וחלקם נפלו בשבי החמאס. לדבריו של ירון בלחסן מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות בישראל וחקלאי מרמות נפתלי, זו תמונת המצב העדכנית של הענף בישראל: “חקלאי העוטף – בשיא עונת קטיף האבוקדו והבננות ובגבול הצפון- בקטיף זני התפוח המאוחרים, הקיווי האבוקדו ובגליל המערבי קטיף בננות. מוקדם להעריך את הנזק הכלכלי העצום שנגרם לחקלאים ולמטעים, והמדינה תידרש לכך בבוא העת”.

תמיד על המשמר. ירון בלחסן


ירון בלחסן ערך סיור במטעי הפרי בגבול הצפון, אלה הם רשמיו: “למרות שמגדלי הפירות לא מורשים להגיע כל העת לאזור המטעים בגבול בדרום ובצפון, ובעיה גדולה שנוצרה עקב מחסור בכוח אדם לחקלאות, עם עזיבת רבים מהעובדים הזרים את ישראל, עדיין קיימות הפוגות בהן ניתן לקטוף במקומות המרוחקים מהגבול, ולשמחתנו ישנם עובדים זרים אשר חשים אחריות, נשארים בגבול הצפון וממשיכים בעבודתם במטעים ובבתי האריזה. חשוב לציין כי קיים מלאי של פירות במדינה, ואין צורך להיבהל ממחסור, חדרי הקירור מלאים בתוצרת מקומית של תפוחים, אגסים ועוד, והחקלאים ערוכים לספק פירות איכותיים לתקופה ממושכת”.

עם זאת, על אף תמונת המצב המעודדת משהו, ירון בלחסן כבר צופה אתגרים גדולים: “אנו תקווה כי משרד החקלאות ימשיך בפעולות להשארת העובדים הזרים שעדיין לא עזבו את ישראל ולהבאת עובדים ממדינות נוספות באמצעות תמריץ כלכלי, לטובת המשך העבודה בכל ענפי החקלאות. אנו מברכים את המתנדבים הרבים המגיעים לימי קטיף חד יומיים ומסייעים לחקלאים בכל רחבי הארץ”.

צופה בעיות, אך לא נשאב לייאוש. ירון בלחסן