למרות המצב: ממשיכים לקטוף בגבולות

איך נראית שיגרת העבודה בימים אלה ומה מצב מלאי הפירות הארצי? ירון בלחסן, מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות, עם תמונת מצב מעודדת

התפוחים, הקיווי, האפרסמונים, האבוקדו והבננות במטעי גבול הצפון, בגולן וביישובי העוטף- חייבים להיקטף בימים אלו. צוותים מצומצמים (לאחר שרבים מגויסים ובאין עובדים זרים), חברי קיבוצים, מושבים, ומתנדבים, מנצלים את ההפוגות בין המטחים ועובדים במרץ במטעים ככל שניתן, על פי הנחיות צה”ל, כאשר ברור כבר עתה, שלא כל הפרי יוכל להיקטף.

ירון בלחסן מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות, חקלאי ואח שכול, שערך סיור במטעי גבול הצפון משבח את צוותי המטעים, שעומלים לייצר פרי מובחר בהרי הגליל והגולן, ועושים את מירב המאמצים לקטוף כמה שיותר פירות בשעות הספורות שניתן, ולצד מגבלות כוח האדם.

קטיף בגבול הצפון (צילום: ארגון מגדלי הפירות)


“כעת יש מספיק פירות בבתי הקירור והאריזה בישראל ואין חשש למחסור”, אומר בלחסן ומוסיף, “אם למישהו היה ספק מדוע חשוב לתמוך בישובים ובחקלאים הממוקמים בגבולות המדינה, הרי שהיום יודעים כולם, כי החקלאים משמשים אזרחים- חיילים השומרים על גבולות המדינה בצפון ובדרום”.

עוד הוסיף ירון בלחסן: “אני מקווה שהממשלה תקצה באופן מידי פיצויים לנזקים הישירים ואובדן ההכנסה שנגרמים לחקלאים, יחד עם תקציבים לחיזוק ענפי החקלאות, ותפסיק לאלתר לייבא תוצרת חקלאית טרייה מארצות ניכר, כאשר אין בה צורך, ולא רק כסיסמה אלא במעשים. אני מחזק את ידי צה”ל, כוחות הביטחון, החקלאים ואת עם ישראל הנפלא המאוחדים כולם בתקופה קשה זו. מי ייתן וכולם ישובו בשלום לביתם”.

הפטריוטיות במלוא העוצמה. ירון בלחסן