מיגל ואיחוד האמירויות

מנכ”ל מכון המחקר מיגל, דוד זיגדון, השתתף בסימפוזיון בינלאומי אינטרנטי, שעסק בקידום המחקרים העוסקים בווירוס הקורונה. הסימפוזיון התקיים ביוזמת איחוד האמירויות

דוד זיגדון בסימפוזיון, למטה משמאל

ביזמת ד”ר נאוול אלקאבי, ראש הוועדה הרפואית לטיפול בזיהומים מאיחוד האמירויות, התקיים סימפוזיון אינטרנטי ראשון בהשתתפות נציג ישראלי, דוד זיגדון, מנכ”ל מכון המחקר מיגל ונציגים מארה”ב, רוסיה, וירדן מטרת הסימפוזיון היתה קידום פיתוח ורגולציה בינלאומיים בטיפול בווירוס הקורונה COVID-19. הפגישה האינטרנטית התקיימה בהנחיית ד”ר זיאד יעקב נג’ר, מומחה לבריאות הציבור מירדן.

דוד זיגדון, מנכ”ל מכון המחקר מיגל בקרית שמונה, בירך לשלום את הנוכחים במפגש באנגלית ובערבית, וציין בברכה את שיתוף הפעולה החשוב בנושא הטיפול בווירוס הקורונה. זיגדון אף ציין את מיקום מכון המחקר, סמוך לגבול לבנון.

מכון מיגל בקרית שמונה

זיגדון הוא סקר גם את המחקרים היישומיים המתבצעים במיגל, על ידי חוקרים בתחומי המדע: מדעי הצמח, הטיפול במים, המעבדה לחדשנות באחסון פירות, המעבדה לאימונולוגיה, פעילות מו”פ צפון, מחקרים בתחום המיקרוביולוגיה ועוד.

זיגדון דיבר על המחקר המתבצע במיגל במציאת חיסון לווירוס הקורונה, שמקורו כבר לפני 4 שנים בפיתוח המוצלח לחיסון קורונה בעופות, עוד לפני שפרצה הקורונה בבני אדם ועיצב את המתודה לטיפול בו, כאשר חברת הבת מיגווקס פועלת לפיתוח החיסון ומסחורו.

דוד זיגדון מציג את המחקר שנעשה במיגל בשיתוף חברת מיגווקס

לדברי זיגדון תוצאות הניסוי מעודדות ומראות הפחתה משמעותית ביכולת ההפצה של הוירוס בבעלי החיים שנחשפו לווירוס. לדבריו החיסון אמור להפעיל את שלושת מערכות החיסון בגוף. עוד ציין זיגדון, כי החיסון העתידי שאמור לצאת ממכון המחקר מיגל, יהיה אוראלי (דרך הפה) ולא בהזרקה, מאחר וקיימת נחיצות לחיסון רחב של כלל מדינות העולם וייצור תרופה אוראלית זולה יותר. כך גם ניתן יהיה לחסן את מדינות העולם השלישי אשר אין להן נגישות למרפאות מסודרות.

ד”ר ג’ייל הורביץ, מנהלת אסטרטגיות במעבדה לאימונולוגיה באונ’ רוקפלר בארה”ב, הציגה את השימוש בנוגדנים חד שבטיים בטיפול ומניעה של  COVID-19 על בסיס המתודה, לפיה פותח החיסון לאיידס, שהיווה בסיס למחקר וירוס הקורונה, על מנת למנוע ולטפל בחולים עם פרוץ מגפת האיידס.

ד”ר נאוול אלקאבי, ראש הוועדה הרפואית לטיפול בזיהומים מאיחוד האמירויות תארה את המחקר הקליני PHASE-3  שמתנהל באיחוד האמירויות.

ד”ר אנדרו אלנתן, מנהל בכיר לענייני רגולציה של יוזמת החיסונים  לאיידס בארה”ב, תאר את  החיסונים לקורונה שנמצאים בניסוי קליני ואת מהלך הניסויים שנעשו על בני אדם.

ד”ר מליטה ווז’נוביק, נציגת ארגון הבריאות הבינלאומי מהפדרציה הרוסית הדגישה בדבריה, כי משבר הקורונה מצריך את המדינות המפותחות לגלות אחריות כלפי מדינות מוחלשות וחסרות אמצעים של מחקר ופיתוח, על מנת שגם ארצות אלה תקבלנה את הטיפול המתאים לריפוי ולמניעת התפרצות הנגיף.