הנהלת תאגיד צומח גרנות הגיעה לסיור עבודה בגליל העליון

נציגי התאגיד נפגשו עם בכירים בענף החקלאות בגליל העליון

‘החברה לפיתוח הגליל’, מכון המחקר מיגל ומו”פ צפון, אירחו את חברי הנהלת ‘צומח גרנות’ תאגיד המרכז את פעילות גרנות בתחום הצומח, לסיור מקצועי, להכרת האקוסיסטם האזורי בתחומי המחקר, החקלאות, האגריטק והפודטק לחיזוק הקשרים, ולייצר תכנית עבודה בממשקים לשיתוף פעולה בשנת 2023.

במכון המחקר מיגל, סקרו דוד זיגדון מנכ”ל מכון המחקר מיגל, ואורי בן הרצל סמנכ”ל פיתוח עסקי במיגל, בפני חברי הנהלת ‘צומח גרנות’, את הפעילות המחקרית והיזמית המתבצעת במיגל, לרבות מחקרים חדשניים בתחומי החקלאות, פודטק, בריאות, מים, מיקרו-ביולוגיה.

גיורא מרום– מנכ”ל ‘צומח גרנות’ סקר את פעילות ‘צומח גרנות’ בתחום ענפי האבוקדו, ההדרים והירקות, לאורך כל שרשרת הערך: ייצור, אריזה, שיווק בשוק המקומי וייצוא לשווקים בחו”ל, וכן פיתוח יוזמות חדשות בתחום האגריטק.

בחוות המטעים המחקרית של מו”פ צפון- מיגל בבעלות החברה לחקלאות גליל עליון, התרשמה הנהלת ‘צומח גרנות’ מהחידושים האחרונים במחקר היישומי של המו”פ ומשיתוף הפעולה הייחודי בין חוקרים, מדריכים ומגדלים.

בנוסף, התקיים סיור ב’חלקות המודל’ בחווה בהובלת עמוס לוין – מרכז תחום החקלאות ב’חברה לפיתוח הגליל’, להצגת המחקרים המתקדמים במטע שקדים ופקאנים בעיצוב דו-ממדי חדשני (‘קיר פירותי’), המאפשר נטיעה צפופה, תוך שילוב מיכון חקלאי מתקדם ורובוטים לקטיף הפרי. ב’חלקת מודל’ של הדרים, הוצג פרדס מוכוון קטיף רובוטי, החוסך בכוח אדם, וכן הוצגה ‘חלקת מודל של אבוקדו בה מתקיים מחקר הבודק הגנות מקרה בעמק החולה בהובלת ד”ר ליאור רובינוביץ, מטע חרובים ומטע שסק וליצ’י ניסיוניים בחממות ייחודית, המושקה במים גיאו-תרמיים, חמים, היוצאים מבטן האדמה (קידוחי שמיר) היוצרים טמפרטורות גבוהות ובכך לאפשר לגידולים האלה, המתאימים לתנאים סובטרופיים, בעמק החולה, תוך כדי הקדמת הפריחה והיבול, וכך גם את הארכת עונת השיווק.

ב’מרכז לחדשנות בפוסט-הרבסט’ של מכון המחקר מיגל, התרשמו חברי ‘צומח גרנות’ מהחידושים האחרונים בתחום אחסון אבוקדו, קיוו, שקדים, מנגו ואפרסמון בהובלת ד”ר דני גמרסני וד”ר שאול נשיץ, בהם מחקר שיאפשר איסום של פרי הקיווי למשך עשרה חודשים, כך שניתן יהיה לשווקו לאורך כל השנה, וכן מחקר פורץ דרך לפיתוח פרוטוקולים מיטביים להארכת חיי מדף בפירות וירקות באמצעות בינה מלאכותית, אשר רשם הצלחה ראשונה בניסוי עם מלפפונים, והתפרסם בעולם.