תם עידן: לחמק'ה סוגרת את שעריה

הבייקרי האהוב, שעשה חיל בקרית שמונה ושמו יצא למרחקים, מסיים פעילות בגליל העליון בתום 12 שנים

צילום: מרגלית סטארט אפ

בשנת 2013 הגיע בשורה קולינרית מרעננת לגליל העליון: בני הזוג, נטע וישי גרבר, שהגיע צפונה ממרכז הארץ ובנו את ביתם בקיבוץ מעיין ברוך, הקימו במתחם יוסף שכביש 99 בייקרי חדשני בשם לחמק'ה – המתמחה בלחמים, דברי מאפה, קינוחים ועוד הרבה אטרקציות לחובבי הפחמימות. לחמק'ה הפכה תוך זמן קצר למוסד קולינרי בגליל העליון, שבתוך זמן קצר התגלה גם ע"י נופשים ומטיילים רבים, ששמו את לחמק'ה ברשימת האתרים שעליהם לפקוד במהלך הגיחה צפונה.

במאי 2023, זמן קצר לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל, זמן לא ארוך במיוחד אחרי חזרת המשק לפעילות סדירה בעקבות השלכות משבר הקורונה, פתחו הזוג גרבר סניף במתחם מרגלית סטארט אפ במרכז קרית שמונה, אך זמן קצר לאחר מכן, נאלצו לסגור את השערים לתקופה ממושכת בעקבות הפינוי מהעיר. לפני כשלושה חודשים נפתח הסניף מחדש והדבר התקבל באהדה גדולה, אך פוסט שפורסם היום בעמודי הרשתות החברתיות של לחמק'ה הודיע על סיום דרכו של הבייקרי האהוב.


בפוסט שפורסם פורטו הסיבות לסגירת העסק: "בהחלטה קשה, אבל שלמה – אנחנו סוגרים. ניסינו, באמת שניסינו. הפכנו, שינינו, שוב שינינו, שוב ניסינו, אבל זה פשוט לא התיישב לנו. זה לא קל לוותר על מפעל חיים, לא קל לקבל החלטה כזו, אבל כשהלב כבר לא במקום – אין באמת ברירה. נכון, קשה עם כח אדם, קשה עם ספקים, אבל אלה רק חלק מהסיפור. כשאין מוטיבציה כל קושי קטן הופך להר. פעם היינו סוס דוהר קדימה, ואז עצרנו כולנו. העצירה הזאת הביאה איתה שאלות,אבל גם תשובה. האם זה מי שאנחנו היום? האם אנחנו עדיין מה שהיינו פעם? כנראה שלא.לא רצינו לוותר מראש, אבל הלב ידע, רק לקח זמן להקשיב לו".

הפוסט נחתם ברשימת תודה והוקרה: "תודה ענקית לקהילת הגליל העליון ולכל הלקוחות המדהימים, שהיו איתנו במהלך השנים. הרי ברור שבלעדיכם כלום לא היה קורה. כל כך שמחתם על החזרה שלנו, זה באמת מילא את הלב וגרם לנו לפקפק בהחלטה שלנו כל יום מחדש, כי אתם פשוט מדהימים. תודה על שהפכתם את לחמק'ה לקהילה חמה, ועל הדרך שעשינו יחד. תודה לצוות האדיר שלנו שהוא משפחה לתמיד, שנתן את כל הנשמה שלו.אנחנו עוד ניפגש – נמצא את הדרך, בצורה אחרת. אבל עם אותו לב".

שאול אמסטרדסקי בראיון עם נטע גרבר (באדיבות כאן 11)