בכירים ממשרד הבריאות ביקרו במכון מיגל

הבכירים נחשפו לעשייה בתחומי הפעילות השונים של המכון

מנכ”ל מכון המחקר מיגל ויו”ר מינהלת האגרי-פודטק בגליל- דוד זיגדון ומנהלת המינהלת שרון אנגל אדם, אירחו השבוע את ד”ר זיוה חממה מנהלת היחידה לניהול סיכונים במשרד הבריאות והצוות המקצועי במחלקה, לסיור חשיפה מוחשי בתחום הפודטק, במחקר ובתעשייה.

שרון אנגל אדם מנהלת מינהלת האגרי-פודטק בגליל אמרה: “מטרת הסיור הינה חשיפה לאקוסיסטם באזור. ד”ר חממה וצוותה נפגשו עם המנהלים והחוקרים במיגל ובתל חי ועם סטארטאפיסטים, במטרה ליצור קשר ותקשורת עם הרגולטור טרום שלב הפיתוח של הסטארטאפ, בכדי ליעל את ההליכים מראש ולא בדיעבד. בנוסף קיימת חשיבות להבנה של מושג ‘מוצר חדש’ NOVEL FOOD. כמו כן להנגיש את הרגולטור לתחומי המחקר, התעשייה, והאקדמיה”, אומרת אדם ומוסיפה: “יש לציין כי כל מוצר מזון חדש, חייב לעבור תהליך לקבלת אישור כאן בארץ, אין יתרון לקבלת אישור בחו”ל, ולכן ההיכרות עם הרגולטור חשובה מאוד, והינה חלק מהמשימות שהצבנו לעצמנו במינהלת האגרי-פודטק בגליל”

הביקור נפתח במעבדות מכון המחקר מיגל, במבנה המעבדות החדש שהוקם בקמפוס המכללה האקדמית תל חי, שם הוצגו בפניהם מספר מחקרים בתחום המזון והפרמה. במכללה האקדמית תל חי, ערכו ביקור במעבדה האנליטית, לצפייה בפעילות רובוט בעל לשון אלקטרונית המאפיינת טעמים. במפעל ‘ימוג’ה’ צפו במתקני גידול מיקרו אצות להפקת חומרים ביו אקטיביים, לתעשיית המזון והקוסמטיקה. בחברת ‘בלוטרי’ שפיתחה טכנולוגיה להוצאה סלקטיבית של סוכר ממשקאות טבעיים תוך שמירה על ערכי התזונה והטעם. הביקור המשיך לחברת ‘ביובטר’ המייצרת גורמי גדילה בצמחי טבק כפתרון לייצור בשר מתורבת, ולסיום ערכו סיור במרגלית סטרארטאפ סיטי בקרית שמונה, שם הוצגו בפניהם מיזמים בתחום הפודטק.

בצילום מימין לשמאל- דוד זיגדון- מנכ”ל מכון המחקר מיגל ויו”ר מנהלת האגרי-פודטק בגליל, ד”ר זיוה חממה – מנהלת היחידה לניהול סיכונים במזון במשרד הבריאות, יוגב מגן- מנהל פעילות הועדה בתחום מזון חדש ביח’, ד”ר יוסף (ספי) חסקין מנהל תחום מזהמי מזון ביח’, אורי בן-הרצל סמנכ”ל פיתוח עסקי במיגל, שרון אנגל אדם- מנהלת מינהלת האגרי-פודטק בגליל.