לימונצ’לו לקיץ מרווה

השף גדי אולשנסקי במתכון ללימונצ’לו מרווה, שירענן לכם את הקיץ.

בשיאו של החום הקיצי ורגע לפני שנכנסים לחודש אוגוסט שף גדי אולשנסקי ממליץ על משקה מרענן המתאים בדיוק לעונה זו- לימונצ’לו. את המשקה מגיש אולשנסקי במסעדת סומאק שבמלון הבוטיק וילה גליליי בצפת, אך עד שתגיעו לטעום אותו ממעשה ידיו של השף, אולשנסקי מגיש לכם את המתכון להכנה ביתית:

משרים בצנצנת גדולה ואטומה 5 לימונים גדולים עם ליטר של אלכוהול 95% ו5 עלים של נענע כאשר השימוש בשלב זה הינו בקליפות לימון בלבד, למשך 10 ימים.

לאחר המתנה של 10 ימים מכינים סירופ סוכר (חצי ליטר מים עם חצי קילו סוכר שעוברים הרתחה על הגז), מוציאים אל קליפות הלימון מהצנצנת וממזגים בין האלכוהול שעבר השרייה עם הלימון לבין סירופ הסוכר. את התוצר מעבירים לבקבוק אותו סוגרים היטב ומאכסנים את הליקר במקפיא.

התוצאה הינה ליקר אלכוהולי בייתי משובח, על בסיס כוהל של 95%, עם מרעננים של לימון. התוצר מוגש במסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי בצפת ומשמש גם כבסיס למגוון קוקטלים מיוחדים.