גוף חטוב ומעוצב ב- 20 דקות אימון פעם בשבוע! הצטרפו לעשרות מתאמנים שכבר רואים תוצאות! EMS PLUS ראש פינה
view counter
זה הזמן לגלות עולם ומלואו בעבור חיות המחמד שלכם. אביזרים, ציוד ומכירת דגים. צדק חייתי - מזון וציוד לבעלי חיים.
view counter
טקיאר מזגנים
view counter

שוב חוזר הניגון

מאת: 
ערן פז
בשם: 
גליל עולה
תאריך: 
17.03.16

פוקצ'ה - מסעדה איטלקית ים תיכונית

הרבה זמן שלא ביקרתי בפוקצ'ה. הביקור האחרון הזכיר לי שוב למה זו המסעדה האיטלקית שהתגעגעתי אליה.

גשום בחוץ, אני מגיע ונכנס לפתח המסעדה. אין ספק שש ורבע בערב זו לא השעה העמוסה. מקבלות את פניי באדיבות שתי נשים. אני יושב על הבר. בפינה, משקיף על כל המסעדה. למרות שלא היו הרבה אנשים, יש משהו במסעדה שמשרה אווירה רגועה ונינוחה. אולי זה האורות, או המוסיקה או אולי הצוות.

אני מציץ בתפריט. מתלבט ומיד מגיעה הברמנית. היא מציעה לי את הספיישלים להיום. אני מודה שביום סגרירי כזה, המרק שהיא הציעה לי היה נשמע לי ממש טוב. עד כמה טוב? נראה לי שפשוט הפסקתי להקשיב לה. הזמנתי את המרק. מרק עם בשר טחון וירקות. לצד זה אני מקבל את הפוקצ'ה. המרק חמים וטעים וכמובן שאני טובל בו את הלחם כדי להרגיש את הטעם. הוא נפלא. פשוט מחמם את הקיבה (וגם את הלב). אני מסיים את שניהם וניגש להזמין את המנה העיקרית. אני מודה שהפעם האחרונה שהייתי בפוקצ'ה הייתה לפני שלוש שנים. הפעם החלטתי קצת לגוון. לא הזמנתי סינטה אלא את העוף בלימון.

 

 אי אפשר להתחיל בלעדייה. פוקאצ'ה.
אי אפשר להתחיל בלעדייה. פוקאצ'ה. (צילום: סטודיו גולן)

בינתיים המסעדה כבר מתחילה להתמלא, אך למרות זאת היא עדיין שומרת על היחסים שבתוכה. לא רועש מידי, המוזיקה ברקע ואפשר לשמוע קלות את השיחות ברקע של הסועדים. העיקרית שלי מגיעה אחרי המתנה בסבלנות. זה פשוט נראה מצוין. על גבי הבטטה יושב העוף בלימון כאשר הוא עטוף ברוטב שמנת של חרדל דיז'ון. השילוב של הבטטה הרכה עם העוף (מנתח פרגית) ועליו הרוטב הוא מדהים. כאשר הבטטה נמסה בפה אתה מתחיל להרגיש את הטעם של הבשר עם השמנת של החרדל. זה יוצר ערבוב טעמים שאתה לא רוצה שייגמר. אבל בסוף זה נגמר. לא מצטער שלא הזמנתי את הסינטה. היה לי ממש טעים.

 

שילוב מדהים. עוף פרגית נח על בטטה.
שילוב מדהים. עוף פרגית נח על בטטה. (צילום: סטודיו גולן)

הברמנית מגישה לי את תפריט הקינוחים. אני מודה שישר חיפשתי את השוקולד. בחרתי בקינוח בעל השם המקורי "קינוח שוקולד" הייתי מסוקרן לראות מה זה. לאחר מנוחה קלה, היא הגישה לי את הקינוח. אני מודה שהעיניים פתחו את התיאבון שוב. לפניי היה כדור גלידה וניל קטן ולצידו שני מפלסים של מוס שוקולד. כל מוס במפלס אחר. הכפית כבר פילסה ביניהם וערבבה עם הכדור הלבן. זה היה תענוג. נהניתי מהרגע. שוב השילוב בין הרך והקשה בשוקולד עשה את שלו. שוב אתה מושך את הזמן כדי שלא ייגמר, אבל בסוף זה נגמר. שתיתי עוד קצת מים כדי לאזן את רמת הסוכרים והודיתי לברמנית ויצאתי לדרכי.

 

אם אתם רוצים לבלות ערב זוגי או משפחתי, רגוע, נינוח ושקט, זה המקום האידיאלי. המנות פשוטות, טעימות ומשאירות לך חשק לעוד ביקור.
אם אתם רוצים לבלות ערב זוגי או משפחתי, רגוע, נינוח ושקט, זה המקום האידיאלי. המנות פשוטות, טעימות ומשאירות לך חשק לעוד ביקור. (צילום: סטודיו גולן)


לתפריט המסעדה לחצו כאן

 04-6904474
* יש לציין שהגעת דרך גליל עולה


ערן פז

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital