א.א אורטופדיה וספורט
view counter
זה הזמן לגלות עולם ומלואו בעבור חיות המחמד שלכם. אביזרים, ציוד ומכירת דגים. צדק חייתי - מזון וציוד לבעלי חיים.
view counter
א.א אורטופדיה וספורט
view counter
בר בשר - אטליז גורמה ומעדנייה בצומת הגומא
view counter
רום צפון - פתרונות הרמה ושינוע
view counter
איב מוסרי פילאטיס - סטודיו לפילאטיס מכשירים
view counter
הגר - קונדיטוריית בוטיק ביתית
view counter
מאמו - מוצרי תינוקות
view counter
סופר פארם ביג קרית שמונה
view counter
מילגה קריית שמונה
view counter
צדק חייתי - מזון וציוד לבעלי חיים במחירים מפתיעים
view counter
פאבוס - פאב הבית של הצפון
view counter
הרפתקה בראש פינה
view counter
מכבסת ורד - אנחנו מכבסים הכל!
view counter
מרכז שרות פיאט החולה - פחחות וצבע לכל סוגי הרכב
view counter
טקיאר מזגנים - מערכות מיזוג וקירור אויר מתקדמות
view counter
Sweat Box קריית שמונה - אימון פונקציונאלי במתחם כושר חדשני בגליל העליון
view counter
בייקרס אליפלט - המרכז הצפוני לרוכבי אופניים
view counter
שיפודי הקריה
view counter

מה חדש באוכל? - כתבה ממדור האוכל של Ynet

תגיות:
מאת: 
תיקי גולן ואופיר האוזמן
בשם: 
תאריך: 
30.07.15

חדשות בצלחות: מסעדה חדשה בגליל, סניף שני לבית הקפה "לחמנינה" בתל אביב, השף דייויד פרנקל נכנס כשותף בבר התל אביבי "זו ביזו", בית קפה בקונספט חדש ושיתוף פעולה מסקרן בירושלים בין השף שלום קדוש לבין השף מנה שטרום.

"רובינא בר" וסניף שני ל"לחמנינה" – ייפתחו בקרוב מול הבימה בתל אביב

במרכז תל אביב, במקום שבו שכן עד לפני מספר חודשים סניף בנק לאומי, ממש מול תיאטרון הבימה, ייפתח בסוף חודש אוגוסט בר חדש בשם רובינא, הנקרא באופן סמלי על שמה של חנה רובינא, הגברת הראשונה של התיאטרון הישראלי.

המקום שייך לקבוצת שותפים ממספר מקומות בילוי בתל אביב (לואי, סרבסה דיזינגוף, קפה לנדוור ובר הגאזטה הממוקם בשכנות), שהחליטו לקחת את המקום לכיוון של בר בירה שבו מתוכננים להיות כ-50 סוגי בירה שונים – 20 סוגי בירה מהחבית ועוד 30 בירות בבקבוק. בגזרת האוכל יהיה מטבח בסגנון אוכל רחוב מכל העולם עם מקבץ מנות שנהוג לאכול אותן ברחוב כמו כריכי דלי אמריקאי וקרואסון חם עם בשר וגבינה.

המנות שיוגשו ברובינא יהיו בין היתר מנות מהמטבח האסייתי, המטבח הים תיכוני והמטבח הדרום אמריקאי, באינטרפרטציה מקומית. בפנים יהיו בר ופינות ישיבה ובחוץ רחבה גדולה מאוד.

ממש בצמוד ל"רובינא" ייפתח בחודשים הקרובים סניף שני לבולנז'רי ובית הקפה "לחמנינה". מותג הלחם התחיל את דרכו בשכונת ביצרון בתוך חדר בדירה, ומשם התרחב לבית קפה של ממש, הממוקם גם הוא באותה שכונה בדיוק.

לפני כשנה התחלפה הבעלות על המותג ועל בית הקפה.
וטוב שכן קרוב? לא תאמינו עד כמה: כל הכריכים שיוגשו בבר "רובינא" יהיו מלחם של "לחמנינה".

"רובינא", מרמורק 6, תאריך פתיחה משוער: 20 באוגוסט
"לחמנינה", מרמורק 4, ייפתח בחודשים הקרובים

השף דייויד פרנקל ממסעדת "פרונטו" נכנס כשותף בבר "זו ביזו" בתל אביב

השף דייויד פרנקל ייכנס בתחילת אוגוסט כשותף בבר ה"זו ביזו" בתל אביב. במהלך החודש הקרוב יתחיל בבר שיפוץ שיארך כשבועיים, ובמהלכו יורחב המטבח ויתפקד כמטבח פתוח. הבר, החלל, המעוצב בקו ניו יורקי (סטייל מד מן, ומכאן גם שמו), יעבור שינויים דקורטיביים קלים.

פרנקל, כך מוסרים מקורבים לקבוצה, ישמור על הקו הקולינרי שלו ויגיש בבר מנות בכיוון תפריט של מסעדה, ופחות באוריינטציה של בר. רובו של התפריט יוקדש למנות קלאסיות, החל מהמבורגר ועד מנות עם אינטרפטציה אישית של פרנקל. ולכל מי שמכור למנת ההמבורגר ראמן המפורסם של הבר, יצטרך למצוא לעצמו התמכרות חדשה משום שהוא לא יישאר בתפריט.

"זו ביזו", בן יהודה 186 תל אביב

Brewshop - בית קפה חדש שבו יוגש קפה פילטר בלבד

בשורה משמחת לחובבי הקפה התל אביבים: בשבוע הבא ייפתח בית קפה חדש בעיר, שכל כולו שיר הלל לקפה פילטר משובח מכל העולם. בית הקפה הקטן, שממוקם ברחוב גורדון 17, הוא הגשמת חלומה של ג'מה פרחי (31), יהודייה מלונדון שהגיעה לארץ בשנת 2012, התאהבה בישראל ובין לבין גילתה את הפוטנציאל הטמון בעיר הלבנה.

"אני מקווה להעניק לישראלים חווית קפה אחרת, כזו שהם טרם נתקלו בה", אומרת פרחי, שאת אהבתה לקפה גילתה דווקא בזכות התעניינותה בסוגי תה שונים, שהחלה במהלך התקופה בה עבדה בבתי קפה בלונדון. ואכן, בקפה Brewshop לכל כוס קפה טעם שונה וייחודי משלה - החל מקפה אתיופי, דרך קפה קולומביאני ועד קפה בטעם תות (!).

מדי שבוע ישתנה ההיצע של הקפה בהתאם לעונות השנה, ובהתאם לפולי הקפה שמופקים באותה עונה במדינות בהן הם מיוצרים. כך שאם חשקתם בקפה האתיופי ששתיתם במקום בשבוע שעבר - ישנו סיכוי גדול שבשבוע הבא הוא כבר לא יהיה.

בנוסף, פולי הקפה עוברים תהליך חליטה קר שנעשה בדיוק רב, פרי המצאתה של פרחי. מאחר והתהליך אורך 18 שעות, הקפאין המתקבל חזק פי שלוש מזה אליו אנחנו רגילים, ולדבריה "כוס קפה קר אחד על הבוקר - יחזיק אתכם ערים ומרוכזים במשך שעות רבות לאורך היום, וזאת מבלי לשתות אפילו כוס קפה אחת נוספת".

ומה אוכלים שם? אל תצפו לתפריט סלטים מגוון או למבחר פסטות עם רטבים שונים כמו מרבית בתי הקפה להם אנו רגילים, אלא יותר לכיוון של בייגל. במקום יהיו גם עוגות ועוגיות טריות שישמחו ללוות את הקפה של פרחי ולהמתיק אותו מעט.

היא עצמה, אגב, אינה נוהגת להמתיק את הקפה, ותמליץ גם לכם שלא לעשות זאת, שכן הסוכר עלול לפגום בטעמו הטבעי. בין אם תאהבו את הקפה או לא, לצד טעמו יוצא הדופן, מובטחת לכם גם חוויה מרתקת שדורשת לא מעט סבלנות, במהלכה תזכו לצפות בפרחי בזמן שהיא מבשלת את הקפה לאיטה מאחורי בר העץ המסוגנן, כיצד היא מסננת את פולי הקפה ומכינה איתם קפה משובח באחת מטכניקות הבישול שעומדות לרשותה, ללא מגע של מכונה. פרחי אף אומרת כי בעתיד תרצה לקיים במקום סדנאות להכנת קפה, כך שלקוחותיה ייהנו ממנו גם בבית.

MUSE - מסעדה חדשה בגליל

באמצע הנוף של אצבע הגליל, קצת אחרי אזור התעשייה של קריית שמונה, נפתחה מסעדה חדשה, בניהולם הקולינרי של שני שפים – לאנדרו וסקז ורונן וולדמן. וסקז (35), עבד בעבר במסעדת טוטו ובמסעדת פושקין בתל אביב; והשף וולדמן (32) ניהל את מסעדת קלואליס ופושקין ולמד קולינריה בחו"ל.

מסעדת מוזה באצבע הגליל (צילום: אסף רזון)
מסעדת מוזה באצבע הגליל (צילום: אסף רזון)

השניים הכירו כשעבדו במטבח של מסעדת פושקין (שנסגרה לפני כשלוש שנים) והחליטו לעשות שינוי רדיקלי בחיים: גם לעבור לצפון וגם לפתוח מקום משלהם. במסעדה 50 מקומות ישיבה ובחלל מוצגות תערוכות מתחלפות של אמנים מקומיים.

Muse, אצבע הגליל (על כביש 99), ליד אזור התעשייה הצפוני, קריית שמונה, שני-שישי 17:30-23:00, שבת 12:30-23:00.

השף שלום קדוש מאחד כוחות עם השף מנה שטרום

במסעדת פרימוורה הירושלמית הוותיקה ישיקו בשבוע הבא שיתוף פעולה קולינרי מעניין בין השף שלום קדוש לבין השף מנה שטרום. בין התאריכים 6/8/2015 ועד 31/9/2015 יוגש במסעדה תפריט שישלב בין המטבח האיטלקי – שאותו יביא השף שטרום, לבין המטבח הים תיכוני – שאותו יביא השף קדוש.

המסעדה, שעברה לאחרונה שיפוץ, ממוקמת במלון לאונרדו, והארוחות המשותפות של שני השפים יהיו פתוחות גם לסועדים שאינם אורחי המלון.

בין המנות שיוגשו יהיו סלט קפרזה, קרפצ'יו קולורבי ופרמז'ן, טונה אדומה עם טורטליני ברוטב בויאבז, פסטה עם סרדינים, לזניה פתוחה עם ראגו טונה אדומה וירקות שורש. המחיר: 120-220 ש"ח.

פרימוורה, קינג ג'ורג' 47 ירושלים (במלון לאונרדו פלאזה), 6298678־02, ראשון־חמישי 19:00־23:00  

פרסום תגובה חדשה

CAPTCHA
אתגר זה נועד לוודא שהינך אנושי כדי למנוע "ספאם".

כל הזכויות שמורות © גליל עולה - אתר הספורט של הצפון
תכנות: SmartWebs  ♦  שיווק דיגיטלי: SOL Digital